Waar staan wij voor?

Leiderschap is door generaties heen een sleutelwoord. Hoe geef jij leiding aan jouw leven? Jouw loopbaan, carriere, relatie, gezin? Leiderschap is de basis voor het succes van een onderneming en organisatie. Jouw leiderschap en dat van jouw medewerkers geeft de doorslag.

Mannen en vrouwen begeleiden bij het zichtbaar maken van persoonlijk leiderschap. Organisaties adviseren en trainen in geloofwaardig leiderschap. Dat is waar Schaafsma en Partners voor staat.

/templates/schaafsma/images/kompas.jpg

Wie zijn wij

Drs. H.R. Schaafsma, directeur

Henk Schaafsma (1947) voert de directie van Schaafsma & Partners. Hij heeft veelzijdige werkervaring en is breed opgeleid. Hij rondde de Commissarissen Cyclus af bij Nijenrode/ncd, waarbij hij werd onderscheiden met de ‘Best Paper Award’. Bij het opleidingscentrum vno/ncw ‘De Baak’ te Noordwijk volgde hij de intensieve leergang ‘De Nieuwe Manager’.


Drs. C.T. Schaafsma MBA, consultant 

Carina Schaafsma (1971) is consultant en coach bij Schaafsma & Partners. Zij heeft ruime ervaring in het hoger onderwijs. Zij behaalde de Master of Business Administration bij Webster University. Zij studeerde af aan de Universiteit Utrecht in de pedagogiek. Bij de School voor Coaching behaalde zij de Leergang Coaching voor Professionals.

/templates/schaafsma/images/oversenp2.jpg

Carina Schaafsma

‘Je kunt de tandpasta niet terug in de tube duwen’

Een uitspraak van de heer Haldeman, die ik als motto in mijn werk gebruik. Zowel bij coaching als bij consultancy merk ik dat mensen graag zaken onveranderd laten. Waarom zou het moeten veranderen? De oude manier was toch ook goed? Zeker, maar de kennis die je nu hebt, betekent wel wat voor het vervolg. Daarmee is de situatie al niet meer zoals ‘ie was. De tandpasta is inmiddels al uit de tube en kan niet meer terug.
Waar ik energie van krijg, is als uit dat feit nieuwe kansen ontstaan. Want met die tandpasta kan je een heleboel doen. Wil je dat gaan ontdekken? Durf je dat aan?
Het is geweldig als die kans wordt aangegrepen en er naar mogelijkheden wordt gezocht. Dan ontstaan nieuwe ontwikkelingen in de organisatie of in iemands persoonlijk functioneren. Met als resultaat dat die tandpasta niet eens meer terug mag in de tube…..

/templates/schaafsma/images/flashstart2-5.jpg

Henk Schaafsma

‘Laat duizend bloemen bloeien’

Dit frivole gezegde is één van mijn levensmotto’s. De gedachte die daar achter ligt, is dat ik er graag aan (mee)werk dat mensen tot hun bestemming komen. Dat kan door mensen te erkennen in hun eigenheid. Geef mensen in een onderneming of instelling de ruimte om hun werk zo te doen dat daarin hun sterkte en hun kwaliteit tot uiting komt. Dan zul je zien dat mensen tot bloei komen. Ik wil (mee)bouwen aan organisaties waarin mensen tot hun recht komen. Dat gebeurt als je weet en ervaart dat je als medewerker van waarde bent voor het bedrijf. Personeel is veel meer dan een productiefactor. Dat vraagt om een omgeving waarin je kunt laten zien dat jouw bloei goed is voor de onderneming. Want daardoor ontstaat er iets moois waar mensen graag naar kijken. Dan komen klanten met genoegen naar je toe om jouw diensten en producten af te nemen.

/templates/schaafsma/images/flashstart3-5.jpg